Skip to main content
Home » Gaming » Gaming og musikk i tospann
Gaming

Gaming og musikk i tospann

Foto: Bjørk Ellingsbø

Bergens musikkmiljø er kjent for enestående talenter, men nå er det ikke bare musikken som står i fokus. En gjeng fra miljøet gikk sammen for å bygge en av Norges mest suksessrike e-sportklubber, som nå satser stort på å gjøre gaming til en sport for massene.

777 Esport-sjef Fabio Matthiesen forteller at det hele startet ganske tilfeldig. Musikk og gaming lå tilsynelatende langt fra hverandre, men skulle fort bli en perfekt match.

– Det begynte egentlig da jeg og flere i musikkmiljøet rundt meg oppdaget at vi delte en lidenskap for gaming, og rundt 2019–20, særlig under pandemien, eksploderte e-sportinteressen. Vi ønsket et norsk lag å heie på, men fant ingen som passet helt, så da startet vi like gjerne vår egen klubb, sier han.

FABIO MATTHIESEN

KLUBBSJEF

Hos 777 Esport er Fabio klubbsjef og har ansvar for forretningsutvikling, salg, prosjektledelse og merkevarebygging.

River barrierer

Klubben, som valgte å satse på Counter-Strike, har på kort tid markert seg på den norske e-sportscenen, med fem NM-titler under beltet og tidligere plassering blant verdens 50 beste lag.

– CS har lenge vært et av de største spillene, som det både er gøy å spille og se på. Derfor trakk vi inn sterke folk fra miljøet, for å bygge en klubb som både kunne levere resultater og skape den rette atmosfæren. Vi har eksperimentert med egne turneringer, konserter, og ulike eventer, for å skape en merkevare for folk som liker både musikk og gaming, fortsetter Fabio.

Krysningen av gaming og musikk har også et klart formål for klubben, som ønsker å «normalisere» gaming, og vise at det ikke må være en nerdete hobby.

– Musikk og gaming henger tettere sammen enn man skulle tro. Flere populærkulturelle stjerner, idrettsutøvere og influensere inngår også i universet, og interessen fra investorer har kommet naturlig, noe som har gjort at vi to ganger har åpnet for emisjon, den siste helt offentlig, via Folkeinvest, med 400 eiere fra hele landet. Drømmen er å gjøre 777 Esport til hele Norges e-sportklubb.

Samtidig jobber klubben aktivt for å fjerne stereotypiene og rive barrierene, også når det gjelder kjønn og alder. Selv om gaming ofte forbindes med ungdom, viser tall at snittalderen på gamere i Norden er rundt 31 år.

– I dag skjer det meste av gaming online, og for mange er det blitt en sosial arena, på linje med idrett, forklarer Fabio.

777 Esport står som arrangør av Bergen Games, som tiltrekker seg mange spillere og et stort publikum. Foto: Bjørk Ellingsbø

En publikumssport

– De siste årene har faktisk over 200 idrettslag opprettet e-sportsavdelinger, som gjør at ungdom kan delta både fysisk og digitalt.

Når det gjelder kvinner i e-sport, har klubben allerede sitt eget Valorant-lag, med fem kvinnelige spillere. De har vunnet NM i to ligaer i år, og Fabio håper det vil inspirere flere jenter til å bli med.

– Vi er i en tidlig fase av kvinnelig e-sport, men ting skjer. Bare de siste årene har forholdene for jentespillere blitt mye bedre. Nå er vi på vei mot en mer inkluderende e-sportscene.

For 777 Esport handler det også om å gjøre gaming til en publikumsvennlig sport – noe folk vil se på, og som trekker folk sammen.

– E-sport er blitt en publikumsidrett, og det å se andre spille er blitt en aktivitet i seg selv. Det gjør e-sport til underholdning, på linje med annen idrett, film og musikk. For oss er ringen nesten sluttet, avslutter klubbsjefen.

Med musikken i ryggen og e-sporten som fremtidens arena, satser 777 Esport nå på å inspirere både gamere og musikkelskere. Klarer de å bygge en plattform som samler alle, kan gaming og musikk bli to sider av samme sak.

777 Esport er en e-sportklubb og norsk gamingmerkevare som eksisterer for å samle folk rundt en felles interesse og lidenskap for gaming og e-sport.

Les mer på 777esports.no

Next article