På spillinja på Danvik Folkehøgskole i Drammen, lærer elevene alt de trenger for å kunne lage sitt eget spill, og for å starte sin egen spillbedrift.
– Her lærer elevene det grunnleggende innen spillproduksjon med profesjonelle verktøy og lærere som har erfaring fra industrien, sier lærer Stein LIanos-Ytre.
Alle elevene skal fullføre et eget spill i løpet av skoleåret. Det har mye å si, når man skal søke jobb videre.
– Det er vanskelig å få jobb i spillbransjen hvis man ikke allerede har laget noe. Det å kunne gå til en fremtidig arbeidsgiver og dra frem telefonen og vise helt konkret hva du har gjort, er kjempeviktig, sier LIanos-Ytre.
Starter egen bedrift
Andre året kan elevene velge «Spill og entreprenørskap». Da skal de etablere en studentbedrift og produsere spill på et høyt nivå.
– Spillutviklermiljøet i Norge er lite og de fleste spillbedriftene er små. De har ikke ressurser til å ha praksiselever. Gjennom egen bedrift, får elevene mulighet til å være i praksis på en måte som likner veldig på det som møter dem når de skal ut i jobb, sier LIanos-Ytre, og legger til at elever som har gått spillutvikling på andre folkehøgskoler, også kan søke seg inn på andre året på Danvik.
– Mange ønsker å starte for seg selv etter endt utdanning. Da er det fint å kunne gjøre det i trygge former hos oss, uten å risikere mamma og pappas hus, sier spillæreren.
Av Marte Frimand