Skip to main content
Home » Gaming » Spillutvikling – en utdanning for fremtiden
Sponset

På Spillutvikling på Fagskolen Kristiania lærer du å jobbe som en selvstendig spilldesigner. Dette gir deg mange spennende jobbmuligheter i en bransje i sterk vekst.

Hva handler fagskoleutdanningen i spillutvikling om?

– Spillutvikling handler om kunsten å utvikle en idé til et ferdig spill som kan gis ut. Det betyr at studentene får praktiske oppgaver, hvor teori brukes som en solid grunnmur til å utvikle konkrete ideer. Disse ideene får så komme til liv gjennom forskjellige arbeidsprosesser og verktøy som studentene lærer på studiet, sier fagansvarlig for spillutvikling, Dag Erling Jensen.

Hvem passer utdanningen for?

– Spillutviklingsstudiet passer for dem som ønsker å lære og lage spill, og som lurer på hvordan spill fungerer. Hvis du allerede har begynt å leke litt med spillmotorer som GameMakereller Unity, eventuelt laget mods til spill, så er du allerede godt på vei. Men studiet passer også for dem som ikke har noen forkunnskaper innen faget.

Hvordan er forholdet mellom lærerne og studentene?

– Solid! Det er ordet som beskriver forholdet vi har til faglærerne våre. De opererer som nære mentorer som er villige til å ofre mye av sin egen tid for å sikre god veiledning, forteller Fredrik Haugen som studerer Spillutvikling i Oslo.

Hva er det beste med studiet?

– Mange spillutviklingsstudier der ute fokuserer mye på teori. Fordelen med Spillutvikling på Fagskolen Kristiania, er at vi alltid jobber praktisk ved siden av teorien vi gjennomgår. Vi jobber til enhver tid med et spillrelatert prosjekt som skal leveres inn, forteller Fredrik.

Hvilke muligheter har man etter et slikt studium?

–Studerer man spillutvikling finspisser du mulighetene dine for å jobbe med utvikling av spill. Men mye av kunnskapen kan også være nyttig om du vil jobbe med konsulentarbeid eller for å utvikle simulatorer.

Hva er dine råd til andre som vurderer å søke på spillutvikling?

– Ikke tenk på hvor flink du er nå. Det viktigste er at du brenner for faget. Hvem som helst kan lære seg det som skal til for å lage et spill, sier Fredrik.

Av Camilla Brandt

Next article